/ Hälsa /

Kapitel 3: Att hitta balansen i sitt liv.

Goddagens och välkommen till min blogg och det 3:e kapitlet som ska handla om hur jag hittar min balans i livet och det är utifrån mina tidigare erfarenheter och mina nya knep som jag använder nu för jag ska må bra och i framtiden. Hoppas att det här kan även ge inspiration till er alla därute också.
 
Part 1: Personer i mitt liv.
Det är viktigt att man har förnuftiga, starka & stabila människor i sitt liv. Då mår man bra i sig själv och i sitt liv för det blir en enorm trygghet och leva i. Det är en balans som man måste hålla koll på för att inte det ska rubbas eller på något sätt förstöras. För mig är det just nu och framöver så viktigt att jag är noga med vilka människor som är i mitt liv för att jag vill kunna må bra med dem personerna som är i mitt liv som gör mig glad & får mig att känna att jag duger som jag är, att jag lever för dem som är runt om mig och dem som värdesätter mig i sitt egna liv för jag ger lika mycket tillbaka som dem ger till mig.
Glenn & barnen är absolut number 1 för mig. Glenn får mig att känna mig speciell, älskad & bra på så många sätt och vis som att; Jag är en bra tjej & en bra bonusmamma. Jag umgås med tjejerna och vi hittar på saker som förgyller tjejernas dag och även min och Glenn's dag. Då mår jag bra och dem är så viktiga för mig och betyder jättemycket för mig. Och det här värdesätter jag otroligt mycket. Och vi kan prata om allt och jag känner mig trygg och säker med honom.
Mamma är också en viktig person i mitt liv. För jag vet att min mamma älskar mig oavsett hur mycket fel jag har gjort & hon vet att jag kan bättra på mig efter mina misstag. Även fast jag vet hur mycket hon jobbar & hon kanske inte har alla gånger tid till att ringa mig eller skriva, så vet jag att hon älskar mig och tänker på mig varje dag & hur stolt hon är över mig som är stark nog till allt jag visar och gör just nu. Hon får mig att känna att jag kan alltid prata med henne om allt och älskad.
Sen har jag fåtal vänner kvar som jag verkligen behöver i mitt liv - Ni har verkligen visat att jag har en betydelse i erat liv och ni älskar mig för den jag är. Jag känner mig glad, energisk & positiv. 
 
Part 2: Terapi för kropp & själ.
Vad jag har hört och sett så har många relaterat att musiken är en tillgång och en terapi för oss alla människor. Såväl mig. Musiken för mig får mig att känna glädje & lite "uppåt"-humör till allt. Sen beror det oxå på vad för musik det gäller, för mig gäller det hårdrock & texter som puschar en lycklig till att leva sitt liv. 
Jag har lyssnat mycket på KoRn på senaste tiden pga deras texter. Deras texter handlar om vad sångaren har varit med om i sitt tidigare liv - men samtidigt ger en mening till att leva. För mig är dem är en otroligt stor inspiriation till mig just nu och jag behöver dem just nu för jag ska känna att "ge inte upp hoppet om livet" "du är här för och stanna av en anledning" och jag märker det själv vad sångaren menar & säger i sina texter. 
Vill ni ha en liten spoiler? 
Jag ska tatuera in KoRn-logot på måndag - som jag verkligen ser framemot och ha resten av mitt liv. Sen såklart har dem här banden för mig en stor betydelse i mitt liv: 
Rammstein.
Delain.
Marilyn Manson.
HIM.
The 69 Eyes.
Slipknot.
Eleine.
Deep Purple. 
Nightwish.
Scorpions.
 
 
På senaste tiden nu när jag bearbetar mitt liv så har bakning gjort ett stort intryck in i mitt liv. Det får mig att tänka på annat om jag tänker på något negativt eller mår dåligt av något & det får mig att känna att jag gör det med glädje och som får mig att tycka det är kul och baka. Som ni kanske har sett på sociala medier så har jag bakat mycket pajer, men det är lätt och göra & det blir gott! Sen kommer jag göra andra roliga recept när jag verkligen känner att jag har det suget att göra just den bakelsen. 
Det som hjälper mig mycket som är bra för kropp & själ är promenader. Jag "rensar" huvudet och mår bra utav att röra på mig och för mig blir det att känna lite frihet - titta på saker, titta på allt som finns & folk som passerar mig eller går på andra sidan. 
Sjunga är en stor del av mitt liv. Jag älskar och sjunga. Just nu finns det inte lika mycket tillfälle att sjunga karaoke, men jag har hittat Singa via datorn och det funkar och jag kan få sjunga det jag känner just då. Jag vet att många har berömt mig när jag har sjungit exempelvis: "Scorpions - Send Me An Angel", "The Cranberries - Zombie" "Korn - Coming Undone" & "Nightwish - Ghost Score Love". Såklart sjunger jag mer låtar än så. Just nu håller jag på att sjunga "Deep Purple - Perfect Strangers", "Korn - Falling Away From Me", "Scorpions - Still Loving You" & "Guns N Roses - Sweet Child O' Mine". 
 
Part 3: Unna sig själv.
När jag vet att jag har gjort något bra eller känner att jag behöver göra något som får mig att må bra så måste man faktiskt få unna sig lite för att känna "Det här behövde jag just nu" eller "Jag förtjänar det här". Om jag har gjort något bra mot mig och varit snäll med mig själv så brukar jag unna mig att äta mycket choklad & dricka Pepsi Max. Men vill jag unna mig något för kroppen så föredrar jag massage. Vill jag unna mig själv något som jag känner att "det här har jag kanske sparat undan pengar till" kanske så går det till tatuering, klippa mig, gå & bowla med kompisar eller köpa något fint till mig. Det där känner man lite själv vad man känner vad man kan unna sig med och hur du vill unna dig. Alla gör olika. 
 
Part 4: Ha något och se framemot.
Det som kan vara roligt är om man planerar något kul för sig själv. Jag brukar planera tillsammans med Glenn om han ska till mig eller om jag åker ner. Och då har jag verkligen något och se framemot och det får mig att längta och blir så glad. 
Jag brukar vilja planera oftast, för att det ska bli lättare för mig att veta att "den här dagen, tid & datum ska jag göra det här!" och se framemot det, det kan vara: Gå på Birsta eller stan, åka och hälsa på en kompis, tvätta eller städa, baka, äta middag ute, göra aktiviteter ute eller inomhus. Det kan finnas så mycket och välja på. Men att man känner själv att det man mår bra utav, det planerar man in och se framemot. Du blir mycket piggare och gladare med den tanken exempelvis att "Fan va kul att jag ska åka iväg och bada imorgon" eller "Vad roligt att jag ska få träffa min kompis som jag inte träffat på år och dar i helgen!". 
 
Det här är min balans för att mitt liv ska fungera helt och hållet nu. Dem här punkterna för mig är viktigt att det rullar på & allt är bra. För då vet jag att jag mår bra utav det. 
Sen kommer jag ställa lite frågor till er bloggläsare, ni behöver inte göra svara om ni inte vill - men jag tänkte kolla och se hur era liv ser ut lite grann och vad ni mår bra utav. Vi kan inspirera, ge själv råd & tips till andra. 
 
1. Vilka personer är viktiga i ditt liv och varför? Vad gör dem för nytta i ditt liv som får dig att må bra? 
2. Vad är terapi för din kropp och själ? 
3. Vad unnar du dig själv för och må bra av? 
4. Planerar du eller är du spontan männniska? 
5. (Om du är inte en person som planerar behöver inte svara på den här frågan) Om du planerar något, vad planerar du då?
6. (Ni som inte är spontan behöver inte svara på den frågan!) Om du är spontan av dig, vad gör du då? 
 
Nu tackar jag mig för denna gång. I nästa kapitel så har jag inte bestämt ännu vad det ska bli. Så det blir en surprise nästa gång, men det blir kul det med!
Och som vanligt - GLÖM EJ och klicka på en utav emojigubbarna eller skicka iväg en kommentar.
Annars vill jag önska er alla en fortsatt trevlig helg och kväll.
Ha det gott, hejdå.